RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Naaktfoto's in de strijd tegen onzekerheid

1/2
UTRECHT - Yael Laroes zocht een manier om de onzekerheid over haar eigen lichaam te verwerken. Het resultaat is een serie van vier naaktfoto's en één video. Haar 'te dikke' lichaam is pontificaal in beeld. De foto's zijn nog tot en met donderdag te zien in de Ping Pong Club in Utrecht.

"Ik wil laten zien dat het heel erg rot is om een dik lichaam te hebben in deze maatschappij", zegt Laroes. "Ik maakte de foto's niet in de zon, want dat is te mooi. En ik kijk ook niet vrolijk."

Wie onzeker is gaat niet graag op de foto, legt Laroes uit, laat staan in je blootje. Voor haar was de fotosessie daarom een bijzondere ervaring. "Ik deed het op het strand en er liepen gewoon mensen langs. Maar ik ben juist de confrontatie aangegaan. Dat vond ik belangrijk voor mijn persoonlijke proces."

Yael voelt zich onzeker over haar lichaam en via de media wordt ze daarin bevestigd, vindt ze. "Ik zie overal mooie dunne mensen. Maar in het dagelijks leven is dat gewoon niet de realiteit. Er zijn heel veel mensen met overgewicht."

Naaktfoto's tegen onzekerheid: "Ik ben de confrontatie aangegaan"


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht