Instellingen

Hogere straffen voor daders mislukte liquidatie Wout Sabee in De Meern

De auto van Sabee werd bij de moordpoging doorzeefd.
De auto van Sabee werd bij de moordpoging doorzeefd. © Koen Laureij
DE MEERN - De twee mannen die veroordeeld werden voor de mislukte moord op Wout Sabee in De Meern in 2014 moeten nog langer de cel in. Dat is de conclusie van het hoger beroep tegen Wilco B. en Henry J.. De twee reden Sabee in juni 2014 op klaarlichte dag klem en beschoten hem met een machinepistool. Sabee overleefde dat maar net door een van de schutters aan te rijden en zwaar te verwonden.
Wilco B. en Henry J. werden door het hof in Arnhem veroordeeld tot celstraffen van respectievelijk 12,5 en 11,5 jaar cel. Dat is hoger dan de rechtbank in eerste instantie oplegde. Toen werden ze veroordeeld tot 11 en 7 jaar cel waarbij de hoogste straf was voor schutter Wilco B..
De twee reden in 2014 samen Sabee klem in De Meern. Vervolgens stapte Wilco B. uit en beschoot hij Sabee in zijn Volkswagen Golf. Sabee werd geraakt in zijn borst, hals, rechterarm, buik en linkerbovenarm. Hij ontkwam op miraculeuze wijze aan zijn aanslagplegers door Wilco B. aan te rijden. Die raakte zwaargewond en werd uiteindelijk opgepakt in een ziekenhuis in Frankrijk.
Mede-aanslagpleger Henry J., alias 'De Bolle', wist na de aanslag bijna een jaar uit handen van de politie te blijven maar werd uiteindelijk ook opgepakt door Spaanse agenten.
Wout Sabee overleefde de aanslag in 2014 ternauwernood maar werd twee jaar later alsnog vermoord bij zijn huis in De Meern. Hij was een bekende in het criminele circuit. Zijn moord zou volgens kroongetuige Nabil B. zijn 'besteld' door de internationaal gezochte crimineel Ridouan T..

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.