RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Stamgasten verbijsterd over sluiting van Café Murk in Utrecht

1/2
UTRECHT - Menig Utrechter tikte er wel eens een biertje weg: café Murk in de wijk Ondiep. Maar het café moet dicht. Burgemeester Van Zanen heeft dit besloten omdat er mogelijk crimineel geld wordt witgewassen. Voor veel stamgasten een klap in het gezicht. Maar ook reden voor nog één feestje dit weekend.

Want afscheid nemen van een café dat al 125 jaar een begrip is in de wijk Ondiep doe je niet elke dag. Stamgast Ad wilde het gisteren voor geen goud missen. Hij komt al meer dan 50 jaar in de kroeg aan de Anton Geesinkstraat en beschrijft het afscheidsfeest: "Het was grandioos. Ik heb mensen zien huilen. Echt, die zijn er kapot van. Wij allemaal trouwens." Ad was in Café Murk actief bij de biljartvereniging en denkt dat hij en vele anderen de kroeg gaan missen: "Elke dag zitten er hier mensen. Waar moeten die heen?"

En ook Bert van Lienden van Ondiep TV ziet een stukje historie verdwijnen: "Het had toch wel een sociale functie in Ondiep. Er kwamen veel mensen uit de wijk, en mensen van buiten de wijk, die hier gezellig hun biertje konden drinken en de nodige feestpartijen konden vieren. Het is doodzonde dat dit gaat verdwijnen na 125 jaar in de wijk te hebben gezeten."

Burgemeester Van Zanen trekt de horeca- en exploitatievergunningen in omdat er "ernstig gevaar" is dat de eigenaren die gebruiken voor strafbare zaken. Bij een onderzoek heeft Utrecht de hulp van het landelijk bureau Bibob ingeroepen. Het café blijft een horeca bestemming houden en mag volgens een woordvoerder van Van Zanen weer open met "bonafide ondernemer die zorgt voor een positieve uitstraling in de wijk Ondiep."

Online is een petitie gestart om het café open te houden. De teller staat op bijna 300 handtekenigen.

Stamgasten verbijsterd over sluiting Café Murk


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -