RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Fivoor: "Foto's Peter M. werden verspreid vanwege mediahype"

1/2
DEN DOLDER - De foto's en het signalement van psychiatrisch patiŽnt Peter M. zijn vorige maand onnodig verspreid. Dat zegt bestuurder Erik Masthoff van zorgorganisatie Fivoor in Den Dolder tegen De Volkskrant.

De politie verspreidde op 5 juni twee foto's van M. die niet was teruggekomen van verlof, met de mededeling dat hij gevaarlijk kon zijn, terwijl de kliniek hem als ongevaarlijk had bestempeld. Volgens de bestuurder deed de politie dat onder invloed van een mediahype, schrijft de Volkskrant.

Masthoff zegt in de krant dat de tegenstrijdige berichten over het risico dat M. vormde ervoor hebben gezorgd dat de samenleving niet meer begrijpt hoe het nu werkelijk zit. "Het gevolg is dat deze naar mijn mening op dat moment niet gevaarlijke patiŽnt nu met zijn foto op internet staat en te boek staat als een zeer gevaarlijke meneer. En dat is voor deze meneer natuurlijk niet fijn."

 De reactie van Fivoor op het tumult dat uitbrak nadat Peter M. was weggebleven van zijn verlof. De reactie van Fivoor op het tumult dat uitbrak nadat Peter M. was weggebleven van zijn verlof. | Foto: Fivoor.nl

De instelling in Den Dolder ligt onder vuur sinds de arrestatie van Michael P., die in 2017 de 25-jarige Anne Faber uit Utrecht verkrachtte en doodde. Psychiater Masthoff zegt dat hij 'een bepaalde nuance' mist in het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Daarin staat dat zowel door de gevangenis in Vught als de kliniek in Den Dolder ernstige fouten zijn gemaakt. Ook vindt hij het met de kennis van toen niet vreemd dat Michael P. bij de overdracht werd omschreven als 'modelpatiŽnt', omdat P. zich in die periode goed gedroeg en meewerkte aan zijn behandeling.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -