Utrechts Statenlid over Johan Derksen: "Afschieten die man"

© ANP / Provincie Utrecht / Twitter
PROVINCIE UTRECHT - Opmerkingen van Johan Derksen over de Nieuwegeinse Oranje-keepster Sari van Veenendaal zijn veel mensen in het verkeerde keelgat geschoten. Onder meer bij de fractievoorzitter van de SP in de provincie Utrecht.
De voetbalanalist roemde in een interview voor Veronica Inside het uitstekende spel van de doelvrouw, maar vergeleek haar ook met een paard. Aan het einde van het gesprek opperde Derksen om Van Veenendaal te belonen met "een extra bakje haver". Ook zei hij dat de keepster "er niet zo sexy uitziet, met dat rare knotje".

AFSCHIETEN

Het Utrechtse SP-Statenlid en fractievoorzitter Andrea Poppe vindt de uitlatingen van Derksen veel te ver gaan. "Afschieten die man", schrijft ze op Twitter. "Ik heb dat op persoonlijke titel gezegd, het is natuurlijk niet letterlijk, maar figuurlijk bedoeld", reageert ze.
Poppe wil haar woorden niet terugnemen. "Ik doe dit soort dingen niet gauw, maar ik vind dat je deze opmerkingen niet moet maken. Die meid heeft verdomme de gouden handschoen gewonnen op het WK."
Derksen zou beter moeten weten, vindt ze. "Hij is zo unheimisch tegen vrouwen. Ik zou hem het liefst z'n mond dichtplakken met duct tape. En ook dat zeg ik op persoonlijke titel", aldus Poppe.
Hieronder het gesprek met Derksen over de WK-vrouwen.
Ook bij andere Twitteraars wekken de opmerkingen van Derksen veel onbegrip en woede.
Derksen zelf heeft al meerdere keren laten weten dat hij vindt dat veel mensen te lange tenen hebben als het om vrouwenvoetbal gaat. Ook zijn dochter Marieke is die mening toegedaan.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.