FC Utrecht troeft concurrentie af in strijd om Adrián Dalmau

© RTV Utrecht
UTRECHT - FC Utrecht heeft de felbegeerde spits Adrián Dalmau overgenomen van Heracles Almelo. De 25-jarige Spanjaard tekent voor drie seizoenen. Vandaag werd hij gepresenteerd. "Dit is een stap omhoog voor mij. Ik wilde graag Europa League spelen en op echt gras voetballen in plaats van kunstgras", aldus de speler.
De Spanjaard houdt ook van de offensieve speelstijl van FC Utrecht. "Ik kom als aanvaller beter tot mijn recht in Nederland. Toen Utrecht kwam, zei ik tegen mijn manager: Doen!." Dalmau reist vanmiddag af naar Duitsland om zich aan te sluiten bij de selectie die op trainingskamp is.
Adrián Dalmau in gesprek met RTV Utrecht

JEUGD

Dalmau genoot zijn jeugdopleiding bij Real Madrid en deed in Spanje vervolgens ervaring op bij de zogeheten B-ploegen van Rayo Vallecano, Espanyol en Villarreal alsmede de eerste teams van FC Zamora, Racing Ferrol, CD Numancia en Real Mallorca. In de zomer van 2018 vertrok Dalmau naar Heracles Almelo. In 31 wedstrijden scoorde hij afgelopen seizoen 19 goals. Alleen Ajax-aanvaller Dusan Tadic en PSV-captain Luuk de Jong troffen vaker doel in de Eredivisie.

ZUIDAM

"Een echte spits met enorme scoringsdrang en het juiste gevoel voor de goal", zegt directeur voetbalzaken Jordy Zuidam over de spits. "Hij speelt met veel energie en is continu een plaag voor verdedigers. Bovendien is Adrián snel, handig met de bal en kan hij geweldig koppen. Hij is een complete spits, een echte nummer 9. "We zijn overtuigd van zijn kwaliteiten en zien bij Adrián de potentie om nog verder te groeien."

TROTS

Onder meer Heerenveen en Spaanse clubs zouden belangstelling hebben gehad voor Dalmau. "Ondanks dat er veel interesse in hem was, heeft hij voor ons gekozen. Hij gelooft in de ambities van de club. Wij zijn er bijzonder trots op dat we hem aan ons hebben verbonden en dat we samen met Adrián die ambities gaan nastreven." Volgens Zuidam staat er nu een team waarmee FC Utrecht met vertrouwen aan de competitie en Europa League kan beginnen.
Met dit filmpje verwelkomt FC Utrecht de nieuwe spits.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.