RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Utrechtse politiek maakt zich zorgen om situatie RTV Utrecht

PROVINCIE UTRECHT/UTRECHT - De gemeenteraad in Utrecht heeft gezamenlijk vragen gesteld over de financiŽle situatie bij RTV Utrecht. De partijen stellen de vragen naar aanleiding van berichtgeving in het Algemeen Dagblad.

De werknemers van RTV Utrecht hebben eind vorige maand te horen gekregen dat er bezuinigd moet worden om te voorkomen dat er aan het einde van het jaar teveel geld is uitgegeven. De ondernemingsraad van RTV Utrecht heeft vorige week donderdag het vertrouwen in directeur Paul van der Lugt opgezegd. De raad van toezicht van de regionale omroep heeft daarna een onderzoek aangekondigd. Er is niet bekendgemaakt waar dat onderzoek zich precies op richt.

De vragen van de gemeenteraad gaan voornamelijk over de lokale tak van RTV Utrecht. Naast regionale zender is de omroep ook lokaal verantwoordelijk voor UStad, Bingo FM en een aparte app. Jaarlijks geeft de gemeente daarvoor zo'n 7 ton subsidie. De gemeenteraad wil van het college weten of de lokale activiteiten van RTV Utrecht worden getroffen.

De ondernemingsraad, directeur Paul van der Lugt en de raad van toezicht willen op dit moment niks zeggen over de situatie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht