RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Drentse PvdA'er doet aangifte tegen Utrechtse PVV

PROVINCIE UTRECHT - Gemeenteraadslid Ugbaad Killinci van de PvdA in Emmen doet aangifte tegen de Utrechtse PVV. Ze beschuldigt de partij van aanzetten tot haat omdat een foto van haar werd geplaatst op de Facebook-pagina.

Onder de kop 'Raadslid PvdA Emmen' plaatste de PVV van de provincie Utrecht in december een foto van Killinci, die een hoofddoek draagt. Onder de foto kwamen veel haatdragende reacties.

Waarom de PVV de foto destijds heeft gepubliceerd is niet helemaal duidelijk. Killinci zelf heeft wel een idee: "Ze waren uit op haatzaaiende reacties. Er wordt hier een morele en juridische grens overschreden. Dit raakt mij en maakt mij ontzettend boos."

Naar aanleiding van de voorgenomen aangifte sprak RTL Nieuws met de Utrechtse PVV-leider René Dercksen. Hij wilde niet vertellen waarom de foto werd geplaatst. "Ik vind dit zo krankzinnig. Ik ga niets uitleggen over iets dat in december is gepost. Waarom ben ik u verantwoording schuldig? Er zal destijds wel een reden zijn geweest voor deze Facebook-post. Er is niets mis mee."

Het betreffende bericht uit december is inmiddels van de PVV-Facebookpagina verwijderd.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -