RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Fractievoorzitter SP Zeist stapt op uit onvrede partijkoers

ZEIST - In een zeer emotionele speech tijdens de raadsvergadering in Zeist heeft SP-fractievoorzitter Annemieke Zwaneveld gisteravond haar afscheid aangekondigd. "De SP speelt niet op een mooie stip aan de horizon waar je heen zou willen gaan, maar op de man."

Er wordt binnen de SP op de man gespeeld"
Annemieke Zwaneveld

Zwaneveld kan zich onder andere niet vinden in de manier waarop de Socialistische Partij omgaat met het vreemdelingenvraagstuk. "En ik heb het gezien in de campagne voor de Europese verkiezingen. Er wordt op de persoon gespeeld." Ze doelt op een satirisch filmpje waarbij de fictieve Hans Brusselmans wordt opgevoerd die de grote baas van Europa wil worden. Brusselmans moet PvdA-er Frans Timmermans voorstellen.

De tekst gaat verder onder het campagnefilmpje.Het campagnefilmpje zorgde voor veel verontwaardiging binnen en buiten de SP.

SCHEIDING EN AFDRACHT
Zwaneveld vertelde tijdens de raadsvergadering ook over haar scheiding, een jaar geleden. Ze zorgt voor vier kinderen en heeft geld nodig om rond te komen. Politici van de SP storten hun vergoeding in de partijkas en die wordt weer verdeeld. "Helaas heb ik persoonlijk ervaren dat de afdrachtregeling niet past bij een socialistische partij. Nadat ik verschillende mailtjes heb ontvangen waaruit ik helaas moet constateren dat ik veranderingen binnen de partij niet zie, moet ik constateren dat ik niet langer een goeie volksvertegenwoordiger ben voor deze partij", vertelde ze snikkend.

De fractievoorzitter vertrekt niet direct maar per 1 september. Ze gaat niet als eenmansfractie verder, maar geeft haar zetel terug aan de partij.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -