'Klapperbord' keert terug op Utrecht Centraal, maar zonder te klapperen

Zo moet het nieuwe scherm op Utrecht Centraal eruit gaan zien.
Zo moet het nieuwe scherm op Utrecht Centraal eruit gaan zien. © NS
UTRECHT - Het beroemde reisinformatiebord op Utrecht Centraal keert terug in een nieuw jasje. In 2011 werd het blauwe klapperbord weggehaald vanwege de nieuwbouw van het station. De NS en ProRail kregen veel vragen of het bord terug kon komen, er werd zelfs een petitie gestart. Nu komt er dus een nieuw scherm, maar dan zonder te klapperen.
Twee jaar geleden kondigde de NS al aan dat er iets nieuws zou komen. Eind dit jaar is het dus zover. "Hoe nostalgisch het klappergeluid ook door de stationshal galmde, het was tijd voor vernieuwing. ProRail en NS steken het klapperbord in een modern jasje", zeggen de bedrijven in een persbericht.
In de stationshal komt een groot digitaal bord waarop de vertrektijden van het komende half uur zijn te zien. "Jammer voor velen, maar de nieuwe reisinformatieschermen maken geen klappergeluiden meer." Op Utrecht Centraal keert het scherm van 8x4,5 meter terug op de oude vertrouwde plek: midden in de stationshal. Verder komen er iets kleinere schermen in Den Haag en Rotterdam.
Voor wie moet graven in zijn geheugen of voor jonge reizigers. Tot 2011 hing dit scherm in de Utrechtse stationshal.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.