RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Second opinion: nieuwe weg naar Vathorst niet goed onderzocht

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De gemeente Amersfoort houdt bij de plannen voor de aanleg van een nieuwe weg te weinig rekening met de wensen en belangen van buurgemeente Bunschoten-Spakenburg. Dat staat in een rapport dat is opgesteld door een adviesbureau dat is ingehuurd door Bunschoten-Spakenburg.

De weg is bedoeld om de toekomstige woonwijk Vathorst-Bovenduist aan te sluiten op de A1. De bestaande wegen in het gebied kunnen het extra verkeer uit die wijk niet aan. Uit onderzoek bleek dat de route over grondgebied van de gemeente Bunschoten zal moeten lopen. De gemeente Amersfoort liet hierover al een rapport opstellen, maar Bunschoten heeft daarna een eigen adviesbureau in dienst genomen voor een second opinion.

Onderzoeksbureau AnteaGroup schrijft daarin dat het rapport van Amersfoort onvolledig is en dat er ook "onjuistheden zijn geconstateerd". Verder blijken de gevolgen voor Bunschoten-Spakenburg, en dan met name voor de inwoners van buurtschap Zevenhuizen, nauwelijks meegewogen te zijn.

Zevenhuizen krijgt mogelijk de meeste overlast van een nieuwe weg, maar dat is onvoldoende beschreven, zegt het rapport. Het adviesbureau raadt aan om nu een milieu-effectraportage op te stellen. Dat zou "een objectief kader geven Ún een procedure waarin de verschillende belangen op een goede manier naast elkaar kunnen worden gezet."

Amersfoort deelt niet alle conclusies uit het rapport, maar zegt wel blij te zijn dat "Bunschoten op een constructieve wijze met ons verder het vervolgproces in wil gaan". Amersfoort wil alleen niet praten over nut of noodzaak van een nieuwe weg, omdat die discussie "reeds in een eerder stadium is afgerond". De gemeenten Bunschoten en Amersfoort treden volgens de gemeente Amersfoort "zo snel mogelijk in overleg over de hierna te maken vervolgstappen".


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -