RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Provincie draait opnieuw duimschroeven aan van Bunschotense biogasfabriek

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Opnieuw verscherpt de provincie Utrecht het toezicht op de biogascentrale Van de Groep in Bunschoten. Gedeputeerde Arne Schaddelee van vergunningsverlening en toezicht vindt het te ver gaan om nu al de fabriek te sluiten.

Dat is de conclusie van het zoveelste debat over hoe de provincie moet omgaan met de fabriek van firma Van de Groep. De discussie laait opnieuw op nadat Van de Groep door het OM wordt verdacht van deelname aan een criminele organisatie, valsheid in geschrifte en overtreding van de meststoffenwet. Eerder heeft de provincie al jarenlang opgetreden om de stankoverlast van de centrale tegen te gaan.

Nu de biogascentrale onder een vergrootglas komt te liggen van de rechter wil het CDA, en een meerderheid van de Staten, dat de toezicht maximaal wordt opgeschaald. "Ze moeten zich eindelijk eens aan de omgevingsvergunning houden", zei Statenlid Tineke Koelewijn met klem.

Een roep van de PVV en de SGP om de vergunning volledig in te trekken haalde onvoldoende steun. "Onbegrijpelijk met hoofdletters", zei PVV-leider Dercksen. "In gemeenten wordt alleen al bij een vermoeden van criminele activiteit een pand gesloten."

De meeste partijen willen eerst de uitspraak van de rechter en een onderzoek naar Van de Groep afwachten. De gedeputeerde onderstreept die gedachte. "Ze zijn verdachte en nog niet veroordeeld", aldus Schaddelee.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -