RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Minister geeft groen licht: Stint mag toch 10 kinderen vervoeren

PROVINCIE UTRECHT - Minister Cora van Nieuwenhuizen heeft besloten dat de nieuwe Stint toch tien kinderen mag vervoeren. Dat staat in een speciaal convenant dat vandaag is ondertekend door verschillende brancheorganisaties in de kinderopvang.

De minister zette eerder dit jaar nog in op acht kinderen, zodat de bestuurder niet een busrijbewijs nodig heeft. Vanaf acht passagiers is dat officieel de regel.

TEGENVALLER
En dat was een flinke tegenvaller voor kinderdagverblijven. "Die moeten nu meer ritjes maken om hetzelfde aantal kinderen te vervoeren", zei Gjalt Jellesma van Boink, de brancheorganisatie voor ouders in de kinderopvang.

De minister liet in april dit jaar weten dat ze er voor open stond om te praten over een uitzonderingspositie voor de nieuwe Stint. En dankzij een lobby van verschillende brancheorganisaties is die er nu doorheen in de vorm van een speciaal convenant.

RIJTRAINING
Daarin staan wel een aantal voorwaarden. Zo moeten bestuurders minimaal 18 jaar oud zijn en een rijvaardigheidstraining hebben gevolgd. Er komt een onafhankelijke commissie die de naleving van het convenant gaat controleren.

De Stint werd in september vorig jaar van de weg gehaald, na een dodelijk ongeluk met een trein. Vier kinderen kwamen om het leven. De elektrische bolderkar is volledig onder de loep genomen. Met een waslijst aan aanpassingen tot gevolg.

De Bilthovense fabrikant van de Stint is druk bezig om de aanpassingen door te voeren. Als deze nieuwe Stint wordt goedgekeurd door de RDW, kan hij de weg weer op. Het streven is om de nieuwe Stint na de zomer weer te laten rijden.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -