Zrinjski op koers naar Utrecht; makkelijke overwinning uit tegen Akademija Pandev

© Facebook HSK Zrinjski
UTRECHT - In de tweede voorronde van de Europa League heeft HSK Zrinjski goede zaken gedaan in de tweestrijd met Akademija Pandev. Het werd in het Tose Proeski National Arena in Skopje 0-3. Zrinjski, dat toch al gold als favoriet, ligt daarmee op koers om de tegenstander te worden van FC Utrecht, in de volgende voorronde.
De Bosnische ploeg begon meteen goed aan de wedstrijd. Al na 12 minuten wist aanvaller Irfan Had?ic het Noord-Macedonische net te vinden. Een dik kwartier later, in de 28ste minuut, was het Stani?a Mandic die de 0-2 maakte.
Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. De nummer twee uit de afgelopen Bosnische competitie had geen kind aan de Noord-Macedonische bekerwinnaar. Tot veel doelpunten leidde het overwicht overigens niet. In de 55ste minuut profiteerde Miljan Govedarica nog wel van balverlies op het middenveld van Akademija Pandev, 0-3, maar daarna vond Zrinjski het welletjes.

NIET THUIS

Akademija Pandev speelde niet thuis in eigen stadion, maar moest uitwijken naar de hoofdstad omdat het stadion in Strumica niet voldoet aan de eisen van UEFA. De verhuizing kwam de sfeer in het stadion niet ten goede; de tribunes waren grotendeels leeg.

VOLGENDE WEEK

De return is volgende week donderdag 18 juli om 19.00 uur in het eigen stadion van Zrinjski in Mostar. In het Stadion pod Bijelim Brijegom zijn ruim achtduizend zitplaatsen. Pas na die wedstrijd weet FC Utrecht echt tegen wie het een week later (25 juli om 18.30 uur) het Europese avontuur aftrapt in Stadion Galgenwaard. Op 1 augustus is de return van de derde voorronde.