Drie aanhoudingen na ramkraak Coolblue; politie loste waarschuwingsschoten

UTRECHT - Na een ramkraak bij de Coolblue aan het Europaplein in de nacht van donderdag op vrijdag zijn tenminste twee schoten gelost. Dat bleken waarschuwingsschoten te zijn van de politie. Er zijn drie verdachten aangehouden.
Rond half 5 in de nacht kwam een melding van een ramkraak in Utrecht binnen bij de politie. De voorgevel van de elektronicawinkel is geramd door een zwarte Audi. De daders gingen er vervolgens op scooters vandoor. Ver kwamen ze niet, op de Beneluxlaan werd in elk geval een scooter door de politie omver gereden. Daarbij kwamen twee daders ten val, ze zijn ter plaatse aangehouden. Een van de scooterrijders heeft door de val letsel opgelopen en is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Daar is de verdachte geholpen aan zijn verwondingen. Hij is daarna overgebracht naar het politiebureau.
De agenten hebben ook een derde verdachte aangehouden die voldeed aan het opgegeven signalement. Zijn betrokkenheid bij het incident wordt nader onderzocht. De tweede scooter is nog niet aangetroffen. De politie heeft de zaak in onderzoek en de drie verdachten (een 17-jarige jongen en een 20-jarige en een 21-jarige man uit Utrecht) aangehouden.
ONGELUK?
Loisa de Jong woont in de flat boven de Coolblue. Ze lag rustig te slapen tot ze wakker schrok van een hard geluid. "Ik dacht dat er een ongeluk was gebeurd", vertelt ze. "Ik hoorde metaal en glas en ging snel kijken of ik 112 moest bellen. Toen ik uit mijn raam keek, zag ik dat er een auto in de pui van de Coolblue was gereden."
Nadat die tweede scooter ook weg was, hoorde ik een schot.
Loisa de Jong
De Jong hoorde het autoalarm afgaan en kort daarna stormden twee jongens met helmen op naar buiten. "Ze sprongen samen op een scooter. Een van hen riep toen "snel, snel!", meer heb ik ze niet horen zeggen. Ze reden weg in de richting van de Rivierenwijk en op dat moment kwamen er al meerdere politiebusjes aan. Twee daarvan reden achter de scooter aan."

SCHOT

Kort daarna ziet De Jonge een tweede scooter waar ook twee jongens met helmen op sprongen. "Met een kleine omweg reden ze weg maar dat duurde misschien wel dertig seconden. Ze reden ook precies in de richting van de politie, dat vond ik nogal dom. Nadat die tweede scooter ook weg was, hoorde ik een schot. Dat was echt om de hoek dus ik heb dat niet meer kunnen zien, maar men zegt dat er een scooter is klemgereden tegen een boom. Toen zouden de daders te voet zijn gevlucht en tegengehouden door de politie waarbij er is geschoten."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.