Verdachten gevlucht na plofkraak in Amersfoort, politie zoekt getuigen

© AS Media
AMERSFOORT - Op een pinautomaat van de ABN Amro aan de Wouda in winkelcentrum Vathorst in Amersfoort heeft vanmorgen een plofkraak plaatsgevonden. Rond vijf uur in de nacht van donderdag op vrijdag kwam de melding binnen bij de politie. De verdachten zijn gevlucht.
Er zijn meerdere verdachten gezien die er, zonder buit, op scooters vandoor gingen. De pinautomaar is zwaar beschadigd geraakt, de brokstukken lagen tot op honderd meter afstand. Er raakte niemand gewond.
De politie is nog op zoek naar de daders. Er is tot nu toe een beperkt signalement bekend. Het gaat om meerdere daders die op twee donkerkleurige scooters er vandoor gingen. Ze waren geheel donker gekleed en reden na de plofkraak in de richting van de wijk Kattenbroek.
De politie is momenteel onderzoek aan het verrichten. Daarbij is ook een explosievenverkenner opgeroepen omdat niet duidelijk is of de plofkraak met explosieven of gas is uitgevoerd.
Meerdere omwonenden zouden vlak na het lawaai uit het raam hebben gehangen om te kijken wat er is gebeurd. De politie is nog op zoek naar getuigen die kunnen helpen bij de zaak. Verzocht wordt om contact op te nemen met de recherche in Amersfoort via telefoonnummer 0900-8844. Anoniem melden kan ook via telefoonnummer 0800-7000 of via M-online.
De verdachten zijn nog op de vlucht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.