RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Ruimte voor life sciences en 150 woningen in De Bilt, oppositie woedend

DE BILT - Het duurt nog jaren voordat de eerste schep de grond in gaat, maar in de gemeenteraad van de Bilt zorgen de plannen voor het terrein de Schapenweide voor tumult. Beschuldigingen van incompetentie vliegen over en weer tussen coalitie en oppositie. Aanleiding is het Ontwikkelingsperspectief Schapenweide waarin staat dat er gekeken wordt hoe er 150 woningen kunnen worden gebouwd en het Utrecht Science Park naar Bilthoven uit mag breiden.

OPPOSITIE
Na een onrustige gemeenteraadsvergadering besluit de gemeenteraad om de verantwoordelijk wethouder inderdaad te laten onderzoeken hoe de plannen het best uit zijn te voeren. Maar een deel van de gemeenteraad voelt zich gepasseerd. De SP vindt bijvoorbeeld dat er geen bedrijvigheid nodig is, maar dat er alleen maar sociale huurwoningen moeten worden gebouwd op het terrein. Partijleden ontrolden een groot spandoek.

COALITIE
Voor de Biltse coalitie is de aangenomen visie een overwinning. De gemeente heeft als doel om ruim 800 woningen te bouwen en dit is een stap in de goede richting, zegt Henk Zandvliet van GroenLinks: "Na de verkiezingen van vorig jaar leek het erop dat er helemaal geen woningen zouden worden gebouwd op de Schapenweide. Maar we hebben hard onderhandeld en hebben er minimaal 150 woningen uitgesleept. Daar ben ik erg blij mee."

SERUM INSTITUTE OF INDIA
Een ander gevoelig punt was de intentieverklaring die Burgemeester Potters vorige maand tekende met de eigenaar van vaccinproducent Bilthoven Biologicals. De Biltse oppositie voelt zich gepasseerd door de burgemeester omdat de verklaring zonder overleg werd getekend. Om hun woede te uiten diende de partij Beter de Bilt een motie van afkeuring in. Maar die werd door de gemeenteraad weggestemd.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -