Grote controle op industrieterrein Maartensdijk levert weinig op

© Caspar Huurdeman
MAARTENSDIJK - Bij een grote controle door verschillende overheidsdiensten op een industrieterrein in Maartensdijk is gisteren een klein aantal overtredingen geconstateerd. Het gaat onder meer om milieuovertredingen, economische delicten en overtredingen van de brandveiligheidsvoorschriften.
Het terrein aan de Industrieweg werd overspoeld door medewerkers van onder meer politie, brandweer, douane en de Belastingdienst. De politie vond geen onregelmatigheden op het gebied van het strafrecht tijdens de controles. Alle 23 bedrijven en in- en uitgaande auto's worden gecontroleerd. Er werd gekeken naar de bouwtechnische staat van de panden, of vergunningen werden nageleefd en of er onwettige activiteiten plaatsvonden. De onaangekondigde controle werd gedaan op initiatief van de gemeente De Bilt.
Burgemeester Sjoerd Potters is tevreden over de controle: "We moeten constateren dat de meeste bedrijven aan de Industrieweg hun activiteiten keurig binnen de regels uitvoeren. Ik had niet anders verwacht. Maar we moeten niet naïef zijn: er hoeft maar één pand tussen te zitten waar activiteiten gebeuren, die het strafrechtelijke daglicht niet kunnen verdragen. Dat kan zo'n heel bedrijventerrein een slechte naam bezorgen. Ondermijnende activiteiten passen niet bij goed ondernemerschap en bedreigen de veiligheid in een fijn dorp. We zullen daar samen met onze partners ferm tegen blijven optreden."
Overheidsdiensten controleren iedereen op het terrein.
Overheidsdiensten controleren iedereen op het terrein. © Caspar Huurdeman

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.