Lopikse vriendengroep doet mee aan Budapest Rally

Het Lopikse team
Het Lopikse team © Anne-Marie Verhagen / RTV Utrecht
LOPIK - Een vriendengroep uit Lopik stapt morgen in de auto om mee te doen aan de Budapest Rally. Ze gaan zo'n 1400 kilometer rijden in een oude auto en doen onderweg allerlei opdrachten.
De groep bestaat uit zes vrienden en ze zijn met twee auto's. Eén van die auto's was ooit van een kunstenaar en is speciaal aangeschaft voor de rally. Het leuke van zo'n tocht is natuurlijk dat je opvalt in je voertuig en daar heeft de groep hard aan gewerkt. De Volvo is uitgedost met badeendjes. Badeendjes op de motorkap, badeendjes op het dashboard, een badeendje op de trekhaak, ze zitten overal. "De enige reden dat we voor badeendjes hebben gekozen is omdat we er 400 konden bestellen in China en we daar alleen de verzendkosten voor hoefden te betalen," vertelt Jesse Frericks. Hij is duidelijk trots op de attributen die nog meer op de auto zitten.
De Budapest Rally is een tocht door Europa met als eindpunt Boedapest. De deelnemers doen mee in oude barrels en kunnen onderweg punten verdienen door opdrachten uit te voeren en met de originaliteit van hun auto.
"Straks rijd je met 160 van dit soort gekke voertuigen naar Boedapest. Dat trekt mij wel." Jesse doet vooral mee voor het avontuur. En dat wordt het, want een stukje van dat avontuur is de vraag of je voertuig de eindstreep wel haalt. Jesse heeft er vertrouwen in. "Het is een Volvo, dus dat komt wel goed."
Lopikse vriendengroep doet mee aan rally

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.