Trotse Hekendorpers voeren eigen vlag

Een impressie van de Hekendorpse vlag.
Een impressie van de Hekendorpse vlag. © RTV Utrecht
HEKENDORP - Hekendorp krijgt een eigen vlag. Het kleine dorp aan de IJssel valt onder Oudewater, maar inwoners vonden het tijd worden voor een vlag die de identiteit van het dorp uitstraalt. Het dundoek zal vanavond in het verenigingshuis van Hekendorp worden gepresenteerd tijdens een kennisquiz over het dorp.
Het comité dat de vlag maakte, hoopt dat iedereen in het dorp hem zal aanschaffen. Het nieuwe symbool heeft een rood golvend vlak, net als de vlag van Oudewater, en daarop staat het wapen van Hekendorp met een grote oranje kroon erboven. Die symboliseert de band van het dorp met prinses Wilhelmina van Pruisen, die in de achttiende eeuw in het dorp werd aangehouden door patriotten.
Burgemeester Pieter Verhoeve van Oudewater reageert positief op de Hekendorpse vlag. Hij noemt het nieuwe dundoek prachtig. De komende maanden wordt de vlag verkocht in Hekendorp en omgeving. Met de opbrengst wordt op 14 september een groot dorpsfeest georganiseerd, waarbij de aanhouding van de prinses massaal wordt nagespeeld.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.