RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Verhoeve valt over beschuldigingen van omkoping in raad

OUDEWATER - Burgemeester Verhoeve van Oudewater heeft zich erg gestoord aan uitlatingen van raadslid Wim Knol op de vergadering van gisteren. Knol nam termen in de mond als 'partijdigheid', 'steekpenningen' en 'omkoping'.

Voor Verhoeve kan dit niet door de beugel. ''Zijn opmerkingen over de intenties en integriteit van bestuurders en ambtenaren zijn onjuist en ongefundeerd'', schrijft hij in een verklaring en ''kunnen worden aangemerkt als belediging en laster.''

De burgemeester benadrukt dat hij en zijn ambtenaren en wethouders het als een ''morele plicht zien'' om met teleurgestelde of boze inwoners in gesprek te gaan. ''Wanneer er echter misinformatie wordt ingezet om het gemeentelijk beleid in kwaad daglicht te stellen, kunnen we dat nu niet en nooit accepteren.''

De discussie tijdens de raadsvergadering ging over de bouwvergunning voor een bedrijfscomplex aan de Populierenweg. Ambtenaren hebben volgens het raadslid van De Wakkere Geelbuik meegewerkt aan het afkopen van bezwaren tegen de bouw.

PARTIJDISCIPLINE
Knol vindt dat de raad in de kwestie door het college gepasseerd is, zegt hij in een toelichting. ''Een mist van partijdiscipline, misgunnen en gemakzucht maken een open, verhelderend debat over de gang van zaken op basis van de feiten helaas onmogelijk'', schrijft hij op de site van De Wakkere Geelbuik.

Knol hoopt dat ondernemers met bezwaren tegen het project naar de rechter zullen stappen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -