Nieuwbouwkerk Leidsche Rijn in gebruik genomen

De kruisgevel die de kerkzaal kenmerkt en het vandaag onthulde logo, ontworpen door Romijn Design uit IJsselstein.
De kruisgevel die de kerkzaal kenmerkt en het vandaag onthulde logo, ontworpen door Romijn Design uit IJsselstein. © Kerk aan het Lint
UTRECHT - Het nieuwe kerkgebouw in het Utrechtse stadsdeel Leidsche Rijn is vandaag in gebruik genomen.
De Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Leidsche Rijn en de Nederlands Gereformeerde Kerk RijnWaarde delen het pand aan de Alendorperweg 103 bij Het Lint. Beide kerken werken al op allerlei terreinen samen, bijvoorbeeld op het gebied van jeugdwerk en met kerkdiensten tijdens de zomer. Het nieuwe pand is ook geschikt voor bijeenkomsten van bedrijven en organisaties.
Het kerkgebouw heeft de naam 'Kerk aan het Lint' gekregen, zo werd vandaag bekend. Daarmee is gekozen voor een praktische naam, die de locatie aangeeft. De kerk wil hiermee ook uitdragen dat het een verbindende factor in de buurt is, met een open deur voor iedereen.
Ook het logo van de nieuwe kerk werd vandaag onthuld (zie foto). Dit symboliseert een belangrijk doel: Gods liefde zichtbaar maken in Leidsche Rijn. De twee helften van het hart symboliseren de twee kerkgemeenten die in het gebouw samenwerken.
Op zaterdag 14 september is er een open dag en een officiële opening voor bewoners van Leidsche Rijn en andere geïnteresseerden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.