Brainstormsessie over fietspad tussen Utrecht en Wageningen

© LearningTour, Flickr
VEENENDAAL - Tussen Veenendaal en Utrecht moet een nieuwe snelfietsroute komen. Geïnteresseerden, onder wie gedeputeerde Arne Schaddelee en wethouders van verschillende gemeenten komen vanochtend bijeen in Wielercafé de Proloog in Amerongen om te brainstormen over het fietspad.
"We willen alle belangrijke knooppunten aan elkaar koppelen. Veenendaal is natuurlijk een heel belangrijk gebied met de universiteit in Wageningen en alle kennis die we daar hebben. Dat wil je graag verbinden aan de stad Utrecht", legt de gedeputeerde uit.

INNOVATIES

Schaddelee hoopt allerlei innovaties mogelijk te maken met de aanleg van het nieuwe fietspad. "Denk bijvoorbeeld aan de verkeersveiligheid. Er zijn tegenwoordig allerlei systemen waarmee je automobilisten kunt waarschuwen voor naderende fietsers. Maar je kunt ook denken aan innovaties op het gebied van energieopwekking. We gaan bijvoorbeeld binnenkort een fietspad aanleggen waarin we zonnepanelen verwerken."
De organisatie komt later ook nog met een wedstrijd waarbij innovatieve ideeën kunnen worden ingezonden. De drie winnaars krijgen 50.000 euro om het eigen project ook daadwerkelijk uit te voeren.

SAMENWERKING

Het fietspad loopt straks over het grondgebied van meerdere gemeenten. Het gaat om Utrecht, De Bilt, Zeist, Utrechtse Heuvelrug, Rhenen en Wageningen. "Maar ook allerlei kennispartners en innovatieve bedrijven zijn bij het project betrokken. We proberen allerlei soorten kennis aan elkaar te koppelen. Dat is onze taak ook als provincie."
Het project kost volgens de gedeputeerde tussen de 3 en 7 miljoen euro.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.