Amerpoort, Sherpa en Abrona helpen in paleistuin Soestdijk

© Amerpoort
BAARN/SOESTDIJK - Paleis Soestdijk zet mensen met een verstandelijke beperking in bij het onderhoud van het Baarnse landgoed. De dagbesteding is een samenwerking tussen zorgorganisaties Abrona, Amerpoort en Sherpa en de eigenaren van de voormalige koninklijke residentie.
Paleis Soestdijk is sinds de verkoop eind 2017 een particulier landgoed. Maandelijks komt een groep werkers uit een van de instellingen een dag de vaste tuinlieden in het park helpen. Volgens de zorgorganisaties is de onderlinge samenwerking waardevol en de verstandelijk beperkten zelf zouden de werkplek geweldig vinden.
"Ik heb gemerkt dat de groep betrokkenen het heel leuk vindt om hier te werken", zegt ook rentmeester Hester Lode in een persbericht. "Men blijft vragen stellen over het paleis en de tuin. En voor ons is het fijn om extra handen te hebben."
De cliënten van Abrona, Amerpoort en Sherpa werken de komende maanden in de oude moestuin van het paleis. Die wordt omgebouwd tot een ecologische demonstratietuin. De nieuwe eigenaren willen van het landgoed een podium maken voor bedrijven en instellingen die zich inzetten voor duurzame ontwikkeling. Ze financieren dat onder meer met het bouwen van huizen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.