RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Petitie tegen komst dancefeest in Oud-Zuilen

OUD-ZUILEN - Slot Zuylen is een petitie gestart tegen de komst van een groot dancefestival op een grasveld even buiten Oud-Zuilen. Er is een vergunning aangevraagd voor het evenement op 14 september met vijf podia en 10.000 bezoekers, maar de buurt zit daar niet bepaald op te wachten.

Volgens Slot Zuylen loopt het gebied bij de komst van Smeerboel Festival "blijvende schade op". Behalve het feest zelf, moet er namelijk ook worden op- en afgebouwd. Het evenement valt bovendien samen met Open Monumentendag. "Door de nabije ligging van het festival en bijkomende geluidsoverlast is het de vraag of Slot Zuylen die dag open kan gaan", schrijft de initiatiefnemer van de petitie.

Omwonenden vrezen daarnaast dat het grasveld straks officieel festivalterrein wordt en dat de "prachtige oase van rust" dan is verdwenen.

FESTIVALORGANISATIE

Vorige week trok de dorpsraad Oud-Zuilen ook al aan de bel vanwege de komst van Smeerboel Festival. De festivalorganisatie zei toen dat er juist rekening gehouden wordt met de natuur. Zo wordt het evenement niet te dicht bij de bomen opgebouwd, zodat eventueel broedende vogels niet gestuurd worden.

De organisatie zegt het daarnaast te betreuren dat er 'onwaarheden' de wereld in worden geslingerd. "We kunnen bijvoorbeeld aantonen dat het grasveld waar het festival moet plaatsvinden niet onder het 'natuurgebied' valt en dat de natuur niet verstoord wordt. We hebben een ecologisch rapport laten opmaken door een gerenomeerd bureau dat dat ondersteunt en vinden het niet eerlijk dat het rapport door de Partij voor de Dieren afgedaan wordt als waardeloos."


De petitie was rond het middaguur al ruim honderd keer getekend.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht