RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Twee jaar cel voor drugsdealer in netwerk 'Max'

UTRECHT - Een 28-jarige Utrechter moet twee jaar de gevangenis in voor het handelen in coca´ne. Daarnaast krijgt hij nog een voorwaardelijke celstraf van een half jaar. Dat heeft de rechtbank Midden-Nederland vandaag bepaald. De officier van justitie had bijna zeven jaar gevraagd, maar dat vindt de rechter niet passend.

De dealer kwam in beeld bij een onderzoek naar een drugsnetwerk dat onder de schuilnaam Max opereerde. De politie wist telefoongesprekken af te luisteren en sms-berichten te onderscheppen. De Utrechter heeft bekend dat hij tussen november 2017 en april 2018 harddrugs heeft verkocht, maar het onderzoek wijst uit dat hij zich daar eerder ook al mee bezig hield. Zijn klanten onderschrijven dat ze al jaren coke van hem kochten en in zijn huis lag een telefoon waarmee 'Max' al in 2014 berichtjes over coca´nehandel stuurde.

De rechter acht bewezen dat de man lid was van de groep drugsdealers. Hij wordt ook veroordeeld voor deelname aan een criminele organisatie. De rechtbank heeft in het vonnis meegewogen dat coca´ne schadelijk en sterk verslavend is en dat handel en gebruik criminaliteit bevordert. De Utrechter volgt inmiddels een opleiding en heeft een baan. Daarom ging de rechter niet mee in de hoge strafeis van het Openbaar Ministerie, maar legde de rechtbank een straf op die bij vergelijkbare zaken ook wordt gegeven.

Eerder werden andere dealers in het Max-netwerk veroordeeld. De drugs werden bij klanten thuis of op vaste ontmoetingsplaatsen afgeleverd.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht