RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

"800 miljoen extra nodig voor fietsroutes"

UTRECHT/VEENENDAAL - Om de doelen uit het klimaatakkoord van Parijs te halen en om het regionale fietsnetwerk te verbeteren, is minimaal 800 miljoen euro extra nodig. Daarvan zou zo'n 40 miljoen in de provincie Utrecht moeten worden geinvesteerd, aldus de Fietsersbond.

Deze investeringen komen volgens de bond bovenop het geld dat al is gereserveerd voor verbetering van de infrastructuur. Naast de extra investeringen in de regionale fietsroutes moeten er ook in de grote steden meer fietspaden, snelfietsroutes en fietsenstallingen komen. Door te investeren in de kwaliteit van regionale fietsroutes kan de gemiddelde forens die 22 kilometer van zijn werk woont op de fiets.

"Er worden heel mooie prestige-projecten aangelegd, stationsprojecten en snelfietsroutes," aldus Martijn van Es van de Fietsersbond, "maar de tussenliggende routes worden vergeten. Als je het hele fietsen wil stimuleren, moet je daar ook voor kiezen. Want met een snelfietsroute kom je niet op de plek waar je wil zijn."

Als regionaal voorbeeld noemt hij de snelfietsroute van Breukelen naar Utrecht. "Die komt in Utrecht op de Demkabrug uit. Die is veel te smal voor fietsers, dus er is geld nodig om die te verbreden. En dit is geen onderdeel van een snelfietsroute, maar hij gaat er wel naar toe en is dus heel belangrijk."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -