"Stint mogelijk te laat voor nieuwe schooljaar"

De oude Stints in opslag.
De oude Stints in opslag. © RTV Utrecht / Anita Sara Nederlof
BILTHOVEN/PROVINCIE UTRECHT - De vernieuwde Stint is mogelijk te laat klaar voor het volgende schooljaar. In een brief waarschuwt fabrikant Edwin Renzen klanten in Zuid-Nederland dat het Bilthovense bedrijf niet kan garanderen dat het voertuigje de weg al op kan als de scholen openen.
De Telegraaf schrijft vandaag dat de bolderkar nog een reeks keuringen moet doorstaan. Eerder had minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur aangegeven dat de Stint tien maanden na het dodelijke ongeluk in Oss onder voorwaarden de weg weer op mag. Zonder de keuringen kan de productie echter nog niet beginnen. "Als het alleen aan ons zou liggen, zou ik garanties durven geven. Dat kan nu niet", zegt Renzen.
Wanneer het niet voor het einde van de zomervakantie lukt de Stint op de weg te krijgen, moeten kinderopvangbedrijven weer naar alternatieven kijken. "Dat kost meer geld en is onveiliger. Busjes kunnen niet op het schoolplein stoppen voor laden en lossen, wat met de Stint wel lukte", zegt René Loman van Brancheorganisatie Kinderopvang.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.