Kort nieuws: Antonov vertraagd

REGIO - De Antonov die vanmiddag zou landen op vliegbasis Soesterberg komt toch niet.Het toestel,dat twee Chinooks zou terugvliegen uit Afghanistan,is vertraagd wegens de drukte op het vliegveld van Kandahar.De Antonov komt nu waarschijnlijk volgende week.
* De politie in Rhenen heeft een veelpleger opgepakt.De Rhenenaar heeft bekend in drie auto's te hebben ingebroken.
* Een 16-jarige scooterbestuurder is twee keer tegen de lamp gelopen.Eerst wilde hij dronken opstappen in de Zadelstraat,later werd hij betrapt toen hij met twee vrienden in Lombok reed.Naast een rijverbod kreeg hij een bon omdat hij twee mensen vervoerde.
* Het fabriekscomplex aan de Kleine Koppel in Amersfoort wordt een monument. Dat heeft de gemeente besloten. Door de beslissing snel te nemen, komt de fabriek in aanmerking voor provinciale subsidie.
* Een man met een speciale dieventas is tegen de lamp gelopen in Utrecht. Zijn tas moest voorkomen dat het alarm van de winkel aan de St. Jacobsstraat afging, maar dat gebeurde toch. De 34-jarige Roemeen werd overgedragen aan de politie en zijn tasje mocht hij inleveren.
* Schuitema heeft in het afgelopen halfjaar een nettowinst geboekt van 29,3 miljoen euro. Dat is ruim 24 procent
meer dan in dezelfde periode in 2007. De winstgroei vlakte in het tweede kwartaal sterk af tot ruim 5 procent. Dat blijkt uit cijfers die het bedrijf achter de supermarkten van C1000 donderdag heeft gepubliceerd.
* Rijkswaterstaat start met de verplaatsing van een hoofdwaterleiding bij afrit Utrecht centrum van de A2. Zeven meter onder de snelweg moet een tunnel met een doorsnede van ruim een meter worden geboord. Het werk gaat tot eind dit jaar duren. Het verkeer op de snelweg merkt als alles goed gaat niets van de boring.
* De slachtoffers van de kop-staartbotsing in Zeist gisteren, zijn met rug- en nekklachten naar het ziekenhuis gebracht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.