Overval op juwelier Amersfoort: omstanders overmeesteren daders, vier gewonden

AMERSFOORT - Omstanders en winkeliers hebben de politie geholpen met de aanhouding van twee overvallers in Amersfoort. De daders hadden het vanmorgen voorzien op een juwelierszaak aan de Kamp.
"Wij werden gebeld dat daar een overval gepleegd was. We zijn daar naartoe gegaan en daar bleek dat omstanders zelf al hadden ingegrepen. Twee overvallers zijn door de omstanders aangehouden. Het gaat om een man van 18 en een man van 22 en die zijn aan ons overgedragen", zegt de politie tegen RTV Utrecht.

HARDE KLAPPEN

Bij de aanhouding zijn over en weer harde klappen uitgedeeld. Volgens de politie zijn daarbij meerdere gewonden gevallen. "Dat handgemeen heeft ook wat letsel opleverd. Een omstander is gewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht. Ook een andere omstander en de verdachten zelf hebben wat letsel opgelopen". Beelden van de schermutselingen na de overval zijn op Dumpert gezet.
Het winkelpersoneel raakte trouwens niet gewond. Maar het is onbekend hoe het nu precies met de medewerkers gaat.
Gewonden bij overval op juwelier Amersfoort, omstanders overmeesteren daders

HULP

De politie bekijkt nog of de twee verdachten alleen hebben gehandeld, of dat ze hulp hebben gehad van anderen. Het is onduidelijk of de verdachten voor hun aanhouding al buit hadden gemaakt.
Het duo was gewapend, maar de politie kan daar vanwege het lopende onderzoek niet meer over vertellen."Onderzoek moet duidelijk maken hoe het precies is gegaan."

VIDEOBEELDEN

De politie roept iedereen die beeldmateriaal heeft van de overval op om deze te delen. De video en foto's kunnen bij het onderzoek van pas komen.
De hulpdiensten zijn aanwezig op de Kamp.
De hulpdiensten zijn aanwezig op de Kamp. © AS Media

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.