Basisschool Hagestein groeit razendsnel en heeft leerkrachten genoeg

© RTV Utrecht
HAGESTEIN - De Meester Vosschool in Hagestein groeit harder dan ooit. Naast Hagestein wordt het nieuwbouwdorp Hoef en Haag gebouwd. Terwijl er al veel gezinnen met jonge kinderen wonen, is er nog geen school. Dus stroomt de Meester Vos, even verderop, vol met nieuwe leerlingen.
Groep 6/7 heeft er tien nieuwe leerlingen bijgekregen. Het gevolg: verschuivingen binnen de groep. Leerkracht Dicky Schipper vertelt: "Steeds wanneer er nieuwe kinderen komen, zie je ze denken: dat meisje wil ik als vriendinnetje of bij dat groepje wil ik horen. Dat moet je goed begeleiden."

NIEUW IN DE KLAS

Voor de leerlingen is het wennen in een nieuwe klas. "Ik vond het in het begin wel spannend, maar je leert veel nieuwe kinderen kennen", vertelt een meisje. "En ook op deze school is het gezellig", zegt de ander. "Je moet gewoon jezelf zijn, dan hoor je er vanzelf bij", voegt een derde toe.
Ook voor de komende jaren liggen er al zestig aanmeldingen op het bureau van locatiecoördinator Anthonette van Putten. "Het is wennen", zegt ze, "want we zijn altijd een kleine school geweest. Nu heb ik zo'n drie kennismakingsgesprekken per week."

LERARENTEKORT

Ondanks de groei heeft de school nog altijd voldoende leerkrachten. En dat in een tijd van een enorm lerarentekort. "Waarschijnlijk heeft onze school een leuke uitstraling", zegt Van Putten, "Waardoor mensen graag bij ons komen werken." Alle vacatures voor het nieuwe schooljaar zijn vervuld.
Toch is de locatiecoördinator blij dat na de zomervakantie drie nieuwe scholen naar Hagestein komen. Zij kunnen een deel van de leerlingenstroom uit Hoef en Haag opvangen. "Ook hebben de ouders dan meer keuze", zegt Van Putten.

NOODLOKALEN

De nieuwe scholen starten voorlopig in noodlokalen rondom de Meester Vosschool. In 2021 moet het eerste permanente schoolgebouw in Hoef en Haag klaar zijn.
Basisschool Hagestein groeit razendsnel door nieuwbouwdorp Hoef en Haag
Leerlingen vertellen: "Het is wennen in een nieuwe klas"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.