Kort nieuws: bezwaar tegen 9 rijstroken Westplein

REGIO - * Stichting Stop Luchtverontreiniging Utrecht maakt bezwaar tegen negen rijstroken op het Westplein. Volgens de stichting is het in strijd met het bestemmingsplan.
* De Utrechtse politie heeft een man en een jongen (15) aangehouden voor diefstal en heling van een fiets.
De jongen werd gepakt op de Weg naar Parkwijk met een fiets zonder slot en framenummer. Hij had de fiets geleend van een 44-jarige Utrechter, die de fiets weer goedkoop van iemand anders had gekocht. De fiets is inbeslaggenomen en proces-verbaal wordt opgemaakt.
* Bij twee verkeerscontroles in Breukelen zijn 13 bekeuringen uitgedeeld. De politie stond op de Brugoprit en de Straatweg. Negen automobilisten reden te hard en vier bestuurders droegen geen gordel.
* De Maarssense politie heeft een 15-jarige Utrechter aangehouden voor heling van een fiets. De jongen werd in Bisonspoor opgepakt met een nieuwe fiets met een opengebroken slot. Hij kon geen goede verklaring geven en Justite handelt de zaak verder af.
* De politie heeft op de Mijdrechtse Zuwe in Amstelhoek heeft de politie bijna tweeduizend automobilisten gecontroleerd. Ruim 150 bestuurders reden te hard in de ochtendspits en krijgen een bon thuisgestuurd.
De snelste automobilist reed 79 kilometer per uur, terwijl 50 kilometer de limiet is.
* In Utrecht is een dronken automobilist van de weg gehaald. De man (34) werd aan de kant gezet op de Van Ostadelaan, Hij kreeg een rijverbod en Justitie handelt de zaak verder af.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.