Reeks diefstallen uit viswagens opgelost

BUNSCHOTEN - Met de aanhouding van vier jongeren heeft de politie in Bunschoten een einde gemaakt aan een lange reeks diefstallen uit viswagens.
Op het industrieterrein, waar de wagens geparkeerd stonden, werd de laatste tijd weer opvallend veel gestolen. In de meeste gevallen was er geld weg.
Na onderzoek en het verhoor van getuigen kwam een 16-jarige Bunschoter in beeld die werd aangehouden. Na verhoor mocht hij weer naar huis. Het vervolgonderzoek leidde naar drie andere verdachten uit dezelfde gemeente.
Uit de verhoren kwam opnieuw belastende informatie over de al eerder aangehouden 16-jarige Bunschoter. Hij werd opnieuw aangehouden, is inmiddels voorgeleid bij justitie en zit nog vast. De overige verdachten, in de leeftijd tussen van 16 en 18 jaar, zijn na het verhoor naar huis gestuurd.
De diefstallen die zijn onderzocht vonden plaats vanaf 2005 tot medio juli 2008 en betroffen altijd inbraken of insluipingen in bedrijven of mobiele vis- of kaaswagens. De buit was overwegend contant geld dat in de wagens was achtergebleven.
In enkele gevallen kwamen de verdachten zonder in te breken de wagens binnen omdat deze niet waren afgesloten. In andere gevallen gebruikten zij een valse sleutel of braken ze een raam of deur open.
In totaal zijn zestien aangiften opgenomen in het proces-verbaal.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.