RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Edo Brunner over de flappdrol: waarom telefonerend fietsen écht een slecht idee is

1/2
UTRECHT - Bent u ook een flappdrol? Ofwel een persoon op de fiets die illegaal aan het appen is. Edo Brunner gaat in deze uitzending op zoek naar de psychologie achter de flappdrol. Waarom hebben mensen moeite met het stoppen met aan hun mobiele telefoon zitten tijdens het fietsen?

VERBODEN
Sinds twee weken is het verboden in Nederland een een elektronisch apparaat zoals een mobiele telefoon, navigatiesysteem, tablet of muziekspeler in je handen te houden tijdens het fietsen. Handsfree bellen of navigeren is wel toegestaan. Tijdens het fietsen mag een telefoon ook niet tussen oor en schouder worden vastgeklemd.

MULTITASKEN
Edo praat met verkeerspsycholoog Gerard Tertoolen over mensen die al fietsend denken dat je makkelijk muziek kan switchen of even een appje kan lezen. Gerard: "Mensen denken dat ze kunnen multitasken, maar dat is een totale misvatting. Mensen kunnen wel goed van het ene onderwerp naar het andere onderwerp schakelen, maar als we dingen tegelijk doen, dan gaan we schakelen en dan gaan we allebei de dingen dus slechter doen."

KLEMMETJE
Edo wil in deze uitzending ook het goede voorbeeld geven en heeft een telefoonklemmetje gekocht voor op het stuur. Het is wel legaal om je telefoon in zo'n klemmetje om bijvoorbeeld te navigeren. Maar terwijl hij z'n telefoon al fietsend in het klemmetje test komen er een hoop vragen bij hem op. Mag je nu wel je telefoon aanraken? Als je een filmpje gaat kijken ben je toch ook afgeleid? Kijk hieronder de uitzending van Edo en de flappdrol.

Edo Brunner over de flappdrol


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -