Woerdens raadslid: Gemeente moeten klachtenlijn openen over Veilig Thuis

© RTV Utrecht
WOERDEN - Het Woerdense raadslid Reem Bakker wil dat zijn gemeente een meldpunt opent voor mensen die klachten hebben over Samen Veilig Midden-Nederland en Veilig Thuis. De eenmansfractie reageert daarmee op een bericht dat Samen Veilig in het verleden klachten heeft verzwegen voor de gemeente Utrecht.
In vragen aan het college van B&W vraagt Bakker zich af of Samen Veilig dat ook in Woerden deed. Het raadslid geeft aan in zijn eigen omgeving vaker klachten over het bedrijf te horen, maar hierover niets terug te lezen in de jaarverslagen.
"Nu er zorg bestaat over of klachten door Samen Veilig Midden-Nederland en Veilig Thuis wel serieus behandeld worden, moet de gemeente Woerden zelf maar een loket openen waar bewoners uit de gemeente met hun klachten over deze organisaties terecht kunnen."
Het raadslid stelt een groot aantal vragen aan het college. Daarbij gaat hij ook in op de zogenoemde 'Diners Pensant', waarbij de directie van Samen Veilig hoge ambtenaren van de gemeente Utrecht fêteert op etentjes, met een 'beschouwend' karakter. Bakker wil weten of ook Woerdense ambtenaren op zulke etentjes getrakteerd zijn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.