RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Toch weer vangrails langs Waterlinieweg in Utrecht na taludongelukken

1/2
UTRECHT - Na een reeks ongelukken en klachten van buurtbewoners heeft de gemeente Utrecht besloten toch weer vangrails langs de Waterlinieweg te plaatsen.

Bij de herinrichting van twee jaar geleden werden geleiderails weggehaald om te benadrukken dat de Waterlinieweg een 70 km/u-weg is in stedelijk gebied. Sindsdien zijn vier auto's van het talud gegleden. Drie keer gebeurde dat tussen het spoorviaduct en de Koningsweg, aan de zijde van Fort Lunet 1. Het andere ongeval vond plaats ten noorden van de Koningsweg, aan de zijde van de Tamboersdijk.

Buurtbewoners uitten hun zorgen dat voertuigen op het naastgelegen, lager liggende fiets- of voetpad zouden kunnen belanden. Bij een ongeval ten noorden van de Koningsweg heeft een auto ook daadwerkelijk het naastgelegen fietspad richting stadion Galgenwaard (Galgenwaardsepad) gekruist.

 | Foto: Koen Laureij

Wethouder Lot van Hooijdonk schrijft in een brief aan de gemeenteraad dat ze het verstandig acht om op een aantal locaties toch weer een vangrail te plaatsen. "Deze wordt geplaatst op de gedeeltes waar een fietspad of voetpad langs de hoofdrijbaan loopt en geen geluidswal aanwezig is."

Gekozen is voor een houten geleiderail in plaats van een stalen. Volgens de wethouder past dit door de natuurlijke uitstraling goed bij het karakter van de weg. Ook zijn ze indien nodig breder inzetbaar langs de Waterlinieweg.

De kosten worden geschat op ongeveer 250.000 euro.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -