RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Moskee besmeurd met poep en maandverband: "Laten we niet onnodig in paniek raken"

VEENENDAAL - Moskee Nasser in Veenendaal is doelwit geweest van vandalisme. Muren en deuren zijn zondagnacht beklad en besmeurd. Daarbij is poep en maandverband gebruikt.

Het moskeebestuur zegt dat het aangifte heeft gedaan. Ook zijn camerabeelden afgegeven bij de politie, die nu onderzoek doet.

Op Twitter zijn ook beelden te zien van de besmeurde moskee.


"Het is uiteraard verschrikkelijk dat dit is gebeurd, maar laten we niet onnodig paniek zaaien en de politie hun werk laten doen", schrijft het moskeebestuur op Facebook.DENK Veenendaal is verbijsterd en heeft schriftelijke vragen gesteld aan het gemeentebestuur. "Het is onacceptabel dat zo iets vreselijks kan gebeuren bij de grootste moskee van Veenendaal', aldus raadslid Yasin Makineli op zijn Facebookpagina.

"Als DENK gaan wij ons de komende tijd nog harder inzetten om moskeebeveiliging te kunnen realiseren. Ik wil iedereen vragen om dit zoveel mogelijk te delen, zodat mensen kunnen zien wat voor vreselijks er heeft plaatsgevonden."Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -