Projectontwikkelaar: "Winkelcentrum De Gaard in november opgeleverd"

© RTV Utrecht
UTRECHT - De renovatie van winkelcentrum De Gaard in de Utrechtse wijk Tuindorp-Oost is volgens de nieuwste planning in november klaar. Het oude Albert Heijn-pand is verkeerd gesloopt, waardoor de hele vloer opnieuw moet worden gelegd. Dat zorgt voor de nodige vertraging.
Ondernemers en buren klagen dat ze al maandenlang in een bouwput zitten. De renovatie begon in 2017. De groenteboer ging naar eigen zeggen al over de kop omdat hij klanten misliep. Vanochtend deden winkeliers opnieuw hun beklag in het AD.

GEEN VERRASSING

Vastgoedontwikkelaar Patrick van Lammeren (TOP Vastgoed) snapt de zorgen, maar vindt de vertraging geen grote verrassing. "Bij een gebouw dat een halve eeuw oud is, is altijd wel iets aan de hand wat je van tevoren niet bedenkt", zegt hij tegen RTV Utrecht.
Bij een gebouw dat een halve eeuw oud is, is altijd wel iets aan de hand wat je van tevoren niet bedenkt.
Vastgoedontwikkelaar Patrick van Lammeren
De Albert Heijn verhuisde binnen het winkelcentrum naar een andere plek. In de daardoor vrijkomende ruimte moeten kleine winkels komen. Maar de supermarkt maakte volgens Van Lammeren bouwtechnische fouten bij het leegmaken van het pand. Daardoor is de vloer stuk.

HEEL KARWEI

"Die moet er helemaal uit", verklaart Van Lammeren de vertraging tot november. "Dat is 1500 meter, een heel karwei." Verder benadrukt de vastgoedontwikkelaar dat het vanwege hoogconjunctuur moeilijk is momenteel extra bouwvakkers te vinden.
Zo moet de nieuwe Gaard eruit komen te zien.
Zo moet de nieuwe Gaard eruit komen te zien. © Top Vastgoed
Dat de renovatie in november klaar is, betekent nog niet dat dan ook alle winkels open gaan. Vanaf november kunnen ondernemers hun pand gereed maken. "Kruidvat doet daar zo'n drie weken over", zegt Van Lammeren. "Maar kleine ondernemers zijn daar soms minder handig in en hebben langer nodig."
Verder is de gemeente verantwoordelijk voor de renovatie van het openbare gedeelte, zoals de wegen, stoepen en het plein. Het is de bedoeling dat dat ook in november klaar is. Maar het is nog niet zeker of dat lukt.
De Gaard is momenteel een bouwput.
De Gaard is momenteel een bouwput. © RTV Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.