Politie zoekt getuige op badslippers in moordzaak Rob van Eijk

© Koen Laureij (Bewerking door RTV Utrecht)
HOUTEN - Bijna twee weken na de moord op Houtenaar Rob van Eijk (55) is de politie op zoek naar een aantal specifieke getuigen. Van Eijk werd op donderdagavond 4 juli rond 23.00 uur doodgeschoten in zijn auto op de parkeerplaats bij winkelcentrum Het Rond in Houten.
De schutter kwam aanrennen vanuit een steegje dat grenst aan het parkeerterrein aan het Schonenburgseind. Nadat hij op Van Eijk had geschoten, vluchtte hij via een ander steegje. Vermoedelijk is hij op de Talingweide in een vluchtauto gestapt en weggereden.
De steeg waardoor de dader gevlucht is.
De steeg waardoor de dader gevlucht is. © Bureau Hengeveld

GETUIGEN

De politie is nu op zoek naar een aantal specifieke getuigen. Van Eijk had eerder die avond bijna de hele avond op het terras van Harold's Daily Toko aan Het Rond gezeten. Op een terras vlakbij zaten twee mannen. Ze zijn ongeveer 40 jaar oud en droegen die avond zomerse kleding. De politie komt ook graag in contact met twee jongens van ongeveer 15 jaar die tijdens het incident zijn weggerend en later weer terugkeerden.
Als laatste wordt gezocht naar een jonge man (20-22 jaar) met kort, krullend haar. Hij droeg blauwe sokken en badslippers. Hij liep rond 23.00 uur het parkeerterrein op, keek om zich heen en liep daarna weer weg.
Verder spreekt de politie met iedereen die iets verdachts gezien heeft. Mensen die tussen het Schonenburgseind en de Talingweide wonen en een bewakingscamera hebben hangen, worden verzocht deze beelden met de politie te delen.
Rob van Eijk was een bekende van de politie. Mogelijk ligt een conflict in het criminele milieu ten grondslag aan de moord. De politie wil graag concrete informatie over zaken die er speelden die konden leiden tot zijn dood.

TIPS

Alle informatie die kan helpen de schutter te vinden is welkom. U kunt bellen met de tiplijn: 0800 - 6070, Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000 of met het Team Nationale Inlichtingen: 079 - 345 8999.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.