Drukte bij caravanstalling door begin zomerperiode

© RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - Vrijdag begint de zomervakantie en dat betekent voor veel mensen de caravan halen en de hort op. En dat merken ze in Maarssen bij Caravanstalling Midden-Nederland. Daar is het een drukte van belang.
"Veel mensen komen 's ochtends vroeg al de caravan halen", zegt caravanstalhouder Silvia Gram. "Ik ben dan ondertussen ook bezig om de caravans klaar te maken, die de dag erna worden opgehaald."

EVEN KLETSEN

Tussen al die werkzaamheden door komen klanten hun caravan ook brengen om weer te stallen. "De caravan brengen kan namelijk zonder afspraak", legt Gram uit, terwijl ze op haar trekker over het erf rijdt.
Ondanks de drukte is er binnen het familiebedrijf altijd ruimte voor een praatje. Klant Sander van Amerongen beaamt dit: "Voor ik wegrijd met mijn caravan ben ik altijd al een half uur verder. Er valt altijd wat te kletsen met Sil."

FAMILIEBEDRIJF

Vroeger hadden de ouders van Silvia, Jos en Lida, een tuindersbedrijf. Ze maakten na vierentwintig jaar de switch naar het beheren van een caravanstalling. "De veiling in Laagraven hield op en we moesten naar de veiling in Barendrecht. Dat vonden we te ver reizen", zegt Jos Gram. "Andere tuindersbedrijven waren al begonnen met een caravanstalling en wij volgden die trend."
De lege kas kreeg een doek op de vloer en werd omgetoverd tot een ruime stalling. Het was voor Jos en Lida een grote verrassing dat Silvia het bedrijf wilde overnemen. Ze had een mooie kantoorbaan. "Ik voelde me soms opgesloten op kantoor en wilde lekker op mijn slippers lopen en vrij zijn", legt Silvia uit.
Ze ruilde haar mantelpakje in voor een trekker en heeft inmiddels de dagelijkse leiding op zich genomen. "Er zit maar een keerzijde aan de medaille", zegt Silvia. "Wij kunnen altijd alleen buiten seizoen en in de winter op vakantie."
Het is een drukte van jewelste bij caravanstalling Midden-Nederland.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.