Weginspecteur blogt over agressie: "Als toetje kreeg ik een dikke fluim in m'n gezicht"

© ANP
UTRECHT - Weginspecteur Wim van Rijkswaterstaat heeft een blog geschreven over de agressie waarmee hij dagelijks te maken krijgt. Zijn relaas valt samen met de noodkreet van Michèle Blom, de baas van Rijkswaterstaat, in De Telegraaf.
"Ik zoek nooit de publiciteit, maar nu maak ik een uitzondering en vraag het publiek hun gedrag aan te passen. Het is onacceptabel dat de mensen die ervoor zorgen dat wij zoveel mogelijk kunnen doorrijden het mikpunt van agressie worden", aldus de directeur-generaal van Rijkswaterstaat.
Ondanks hogere straffen, camera's langs de weg en campagnes krijgt driekwart van de wegwerkers bijna dagelijks te maken met scheldkanonnades en opgestoken middelvingers, maar ook ernstig fysiek geweld komt voor. De eerste maanden van dit jaar zijn er al elf fysieke confrontaties geweest, terwijl het aantal scheldkanonnades en bespugingen en intimidaties volgens Blom niet meer te tellen is.

WEGINSPECTEUR

Weginspecteur Wim van Rijkswaterstaat schrijft in zijn blog over een incident op de A2 bij Vinkeveen. Op een tropische dag hielp hij op de vluchtstrook een oudere automobilist met panne. "Eenmaal ter plaatse zet ik mijn pick-up schuin voor de pechauto en plaats 5 pionnen voor mijn voertuig. Vervolgens loop ik naar de bestuurder, een wat oudere man die geërgerd voor zijn gele sedan staat."

SPUGEN

De weginspecteur vervolgt: "Voordat ik er erg in heb, stormt de oude man opeens op me af. Hij begint te schelden en te vloeken en maakt me voor van alles en nog wat uit. Als 'toetje' krijg ik een dikke fluim in mijn gezicht. Het eerste wat ik denk is #DOESLIEF! Ik ben hier om jou te helpen en dan flik je me dit! Ik spreek de man aan en zeg dat ik hier absoluut niet van gediend ben."
"Die man heeft zich uiteindelijk wel geëxcuseerd, maar dat maakt de vernedering op het moment niet minder; spugen in iemands gezicht vind ik zo laag!"
Het volledige relaas van weginspecteur Wim vind je hieronder.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.