Na een jaar wachten, start de Utrechtse Parade weer

© Sofie Simao
UTRECHT - Ruim 60 voorstellingen, 20 theatertenten, 27 bands en 7 restaurants: de echte liefhebber weet dan meteen dat het over De Parade gaat. Na een jaar wachten, barst vanavond het culturele feest bij het Moreelsepark weer los. En dat betekent twee weken hard werken voor artiesten als Remko Vrijdag: "Het is rock&roll."
Op De Parade spelen cabaretiers en muzikanten korte voorstellingen waarvoor bezoekers van het terrein een los kaartje kopen. En dat zorgt voor een leuke, losse sfeer, aldus cabaretier Remko Vrijdag in Uvandaag. "Het is veel meer rock&roll. Het is echt concert-achtig. Mensen gaan ook veel sneller joelen en juichen."
Vrijdag staat op De Parade met zijn collega Martine Sandifort en een vierkoppige begeleidingsband. Eerder stond het festival al in Den Haag en Rotterdam en Amsterdam moet nog komen maar Utrecht is een van de favoriete steden van de cabaretiers. Vrijdag: "Utrechters zijn heel goed. Volgens mij is dat mijn favoriete speelstad. Utrecht loopt altijd ook heel erg goed. Er komt meer publiek op af dan Rotterdam en Den Haag."
Sandifort en Vrijdag over 'Vrijdag & Sandifort in Concert'

OPENING

Om 18:30 uur vanavond opent Lucia Claus, de directeur van de Schouwburg Utrecht, samen met Harm Lambers, directeur van Theater Kikker en Podium Hoge Woerd in Utrecht, het rondreizende festival.
Sandifort en Vrijdag geven een preview van hun Parade-show
De openingsvoorstelling is Between Us van The Ruggeds. De groep combineert muziek, acrobatiek, humor en dans. The Ruggeds dansten in een clip van Justin Bieber en haalden de kwartfinales van de Amerikaanse tv-serie World of Dance. Ook wonnen ze vele internationale danswedstrijden waaronder het WK breakdance. Hieronder valt een optreden van de acrobatieke groep te bekijken.
Naast The Ruggeds zijn ook Erik Brey, Alfred van den Heuvel en Haye van der Heyden te zien als De Sandra's. Verder zijn ook YoungGangsters&Dox, collectief het Paradijs en BrotherTill te bewonderen. In totaal gaan er elf voorstellingen in première.
De afgelopen dagen waren de opbouwers druk bezig.
De afgelopen dagen waren de opbouwers druk bezig. © Facebook @deParade

UTRECHT CENTRAAL

En ook buiten het Moreelsepark kan er van de Parade genoten worden want voor het derde jaar is het festival ook te vinden op Utrecht Centraal.
Op het grootste treinstation van Nederland kunnen reizigers dit jaar de tijd doden op De Parade-flipperkast van Daan Brinkmann. Ook is er een speciale sculptuur van Studio Aldo Brinkhoff op het station te zien. Het is gemaakt van 40 Parade-vloerdelen, tentzeilen en lampjes.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.