Sinterklaascomité Woudenberg worstelt met donatie van raadslid

© ANP
WOUDENBERG - De Stichting Vrienden van Sinterklaas Woudenberg overlegt vanavond over een toegezegde donatie van 500 euro. Het geld is aangeboden door raadslid Arno Vink van GemeenteBelangen Woudenberg, nadat de gemeenteraad eerder een motie afwees om het intochtcomité dat bedrag toe te kennen. Gaat het hier om een gulle gift of wordt er politiek bedreven?
Vink, ondernemer en vader van een 5-jarige zoon, zegt tegen RTV Utrecht dat hij het voor een gemeente luttele bedrag geen discussie waard vindt. Volgens hem moet Woudenberg dit gewoon kunnen bijdragen en nu dat niet gebeurt trekt hij zelf de portemonnee.
Het laat de mogelijkheid open dat het hier om een politiek spelletje gaat.
Ruud Stuivenberg, Stichting Vrienden van Sinterklaas Woudenberg

POLITIEK SPELLETJE

De organisatie achter de intocht twijfelt echter aan de intenties van het GBW-raadslid. "Als stichting zijn we dolblij met 500 euro", zegt bestuurslid Ruud Stuivenberg. "Het is een groot aandeel in ons budget. Maar we worstelen met hoe de toezegging tot stand is gekomen."
Stuivenberg doelt op een opmerking die lokale partij GBW in de gemeenteraad maakte. "In de vergadering werd het voorgesteld alsof een donateur zich bij de partij had gemeld. Daags erna werd pas bekend dat het een raadslid uit diezelfde fractie betreft, die ook gewoon aanwezig was. Het laat de mogelijkheid open dat het hier om een politiek spelletje gaat."
Ik was het gezeur zat, die intocht moet gewoon geregeld zijn.
Arno Vink, raadslid GemeenteBelangen Woudenberg

GEZEUR

Vink reageert beledigd op de suggestie dat zijn aanbod een politieke lading heeft. "Ik doe dit uit mijn hart, als vader. Ik sponsor als ondernemer wel vaker lokale initiatieven. Ik was het gezeur zat, die intocht moet gewoon geregeld zijn. Als ik geweten had wat het los zou maken had ik het wel anders gedaan", aldus Vink, die zegt dat zijn aanbod nog altijd staat.
Stuivenberg zegt dat de stichting Vrienden van Sinterklaas Woudenberg zich niet wil inlaten met politiek en integer wil opereren. Volgens hem lijkt dat nu in het gedrang te komen. "We hebben de stichting vanavond bijeengeroepen. Een aantal bestuursleden heeft al uitgesproken dat ze moeite hebben met de manier waarop dit totstandkomt. We beraden ons erop of we het als stichting verantwoord vinden om de toegezegde donatie op deze manier te aanvaarden."
Met het jaarlijks onthaal van Sinterklaas en zijn gevolg is in Woudenberg zo'n 4.000 euro gemoeid. De afgelopen twee jaar droeg de gemeente vijfhonderd euro bij om de organisatie op weg te helpen. Inmiddels moet de stichting op eigen benen kunnen staan, vindt een meerderheid van de gemeenteraad. Volgens de stichting komt de intocht in gevaar als er geen structurele bron van inkomsten wordt gevonden om het gat te dichten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.