RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Komende weekenden vertraging op A2 door wegwerkzaamheden

1/2
PROVINCIE UTRECHT - "Na acht jaar intensief gebruik is het asfalt op de A2 tussen de Leidsche Rijntunnel en Holendrecht versleten en toe aan onderhoud", aldus Leonie de Vries van Rijkswaterstaat. En dus gaat de snelweg op de schop en moeten automobilisten de komende weekenden rekening houden met vertraging.

Rijkswaterstaat is al langere tijd bezig met onderhoud aan de snelweg tussen Utrecht en Amsterdam. In mei werd in het weekend al het asfalt vervangen op de buitenste rijstroken. Nu is de weg tussen Holendrecht en de Leidsche Rijntunnel aan de beurt. Dat betekent overlast voor automobilisten.

De komende drie weekenden is de verbindingsweg tussen knooppunt Oudenrijn richting Amsterdam dicht. Begin augustus wordt ook nog eens de verbindingsweg tussen de A2 en de A27 van knooppunt Lunetten vanuit Breda richting Amsterdam een weekend afgesloten. En de hele periode zijn er meerdere op- en afritten die af en toe een paar dagen niet te gebruiken zijn.

Het feit dat de zomervakantie vandaag begint, weerhoudt Rijkswaterstaat niet van de grote klus. Sterker nog, het is de reden dat besloten werd nu van start te gaan: "Juist nu moeten we beginnen. We hebben daar heel bewust voor gekozen, omdat we relatief minder verkeer hebben op de snelweg nu. Daardoor kunnen we het werk met zo weinig mogelijk hinder uitvoeren."

Leonie de Vries van Rijkswaterstaat raadt automobilisten aan om niet over de A2 te rijden. "Waar het kan: mijd de A2. Voor mensen in Utrecht en die naar Utrecht willen hebben we omleidingsroutes ingesteld."

Eind augustus moet alles af zijn. Rijkswaterstaat hoopt dan voor lange tijd klaar te zijn. "Daarna komen we er een aantal jaren niet meer met deze werkzaamheden terug", aldus De Vries.

Leonie de Vries van Rijkswaterstaat over werkzaamheden A2


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht