Historische Vereniging Oud-Linschoten zoekt naar oude bruidsfoto's

© ANP
LINSCHOTEN - De Historische Vereniging Oud-Linschoten is op zoek naar bruidsparen die voor 1989 in het oude gemeentehuis van Linschoten zijn getrouwd.
De vereniging wil een fotopresentatie maken en deze tijdens de Open Monumentendag laten zien. Het gebouw is namelijk 100 jaar in gebruik. Maar niet meer als gemeentehuis: "Door de gemeentelijke herindeling is het gemeentehuis gesloten voor de gemeenteraad, die zijn opgeheven en ondergebracht bij Montfoort", vertelt bestuurslid van de vereniging Janneke Hilgeman.
De vereniging is op zoek naar allerlei soorten foto's: "Het kunnen ook mensen zijn die staan te kijken. We hebben een foto van een juf die met schoolkinderen kijkt naar een bruid en bruidegom. Dat is een schitterend plaatje. Het kan iedereen zijn die bij het gemeentehuis staat. Maar wel zolang er een bruidspaar is", aldus Hilgeman.

KOETSEN

Hoe ouder de foto hoe beter: "De zwart-witfoto's vind ik het allermooist en zeker van voor 1940. Je ziet voor de oorlog bijvoorbeeld koetsen. Pas erna zie je de auto's verschijnen. De mode van de bruiden verandert ook. De bloemen in het haar, de sluiers, noem maar op."
De foto's beginnen al vanuit alle hoeken van het land binnen te stromen. "Uit Montfoort, Ede, Kamerik en zelf uit Groningen. En natuurlijk Linschoten zelf. Mensen zijn heel enthousiast!
Open Monumentendag is op 14 en 15 september. In Linschoten is de Monumentendag alleen op de zaterdag. Meer informatie is te lezen op de website.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.