RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Glijbaan in Amersfoortse zwembad Amerena zondag eindelijk open

AMERSFOORT - Ruim een jaar later dan gepland gaat zondag in het Amersfoortse zwembad Amerena de glijbaan open. Dat is net op tijd voor de zomervakantie, die maandag in de regio officieel begint.

De glijbaan zou eerst in april vorig jaar opengaan. Maar na de oplevering bleek de baan veel te snel te zijn, wat tot gevaarlijke situaties kon leiden. Toen dat probleem was opgelost, waren de zorgen nog niet voorbij. De glijbaan bleek bij te dragen aan een verhoogde luchtvochtigheid in het zwembad. Dat zorgde bij bezoekers voor hoofdpijn en tranende ogen.

"De luchtvochtigheid moest worden aangepast en dat was puzzelen," zegt wethouder Hans Buijtelaar. Hij is blij dat het is gelukt om de glijbaan voor de vakantie af te krijgen. "Ik vind het heel belangrijk dat zo'n attractie in de zomer door zoveel mogelijk mensen kan worden gebruikt."

Traag is de glijbaan nog steeds niet, zegt Buijtelaar. "Hij is ruim 90 meter lang, dat gaat wel hard. Het is een ervaring. Mensen die wat zwaarder zijn, zullen merken dat ze wat harder gaan. Die moeten bij de landing goed opletten."

De glijbaan kostte in totaal bijna 400.000 euro. Ondanks de forse uitloop hebben de extra werkzaamheden Amersfoort geen extra geld gekost, zegt Buijtelaar. "De aanpassingen vielen nog onder de garantie. Gelukkig hadden we het bonnetje nog."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht