Winkeldief die man op Utrecht Centraal van trap duwde is geïdentificeerd

De duw op de trap
De duw op de trap © Politie
UTRECHT - De identiteit van de winkeldief die tijdens zijn vlucht een man van de trap duwde op Utrecht Centraal is bekend. Dat meldt de politie. De recherche hoopt hem binnenkort aan te houden. Een medeverdachte werd al eerder aangehouden.
De winkeldief stal samen met de medeverdachte op 12 mei twee potjes damescrème bij een drogisterij op het station. Een medewerkster die de mannen in de gaten had, ging achter het duo aan. Ze wist een van de mannen zover te krijgen dat hij terugkwam naar de winkel, maar eenmaal binnen zette hij het meteen weer op een lopen.
Daarna vluchtte de man naar één van de perrons. Op de trap botste hij hard tegen een andere man die toevallig ook de trap afliep. Het slachtoffer viel enkele meters naar beneden, raakte bewusteloos en liep zwaar letsel op. Hij had een gebroken neus, een hersenschudding, een gescheurde wenkbrauw en lip en mogelijk letsel aan nekwervels.
De winkeldief stapte daarna in de trein naar Gouda waar hij wist te ontkomen aan de politie. De zaak leidde tot veel media-aandacht. Beelden van het incident werden ook bij Bureau Hengeveld vertoond.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.