Sinterklaascomité Woudenberg weigert donatie van 500 euro

© ANP
WOUDENBERG - Het Sinterklaascomité Woudenberg heeft de donatie van 500 euro van GemeenteBelangen-raadslid Arno Vink geweigerd. Dat werd bevestigd aan RTV Utrecht. Stichting Vrienden van Sinterklaas Woudenberg is van mening dat het aannemen van de bijdrage de schijn wekt van politieke inmenging.
Met het jaarlijks onthaal van Sinterklaas en zijn gevolg is in Woudenberg zo'n 4.000 euro gemoeid. De afgelopen twee jaar droeg de gemeente vijfhonderd euro bij om de organisatie op weg te helpen. Inmiddels moet de stichting op eigen benen kunnen staan, vindt een meerderheid van de gemeenteraad.
Volgens de stichting komt de intocht in gevaar als er geen structurele bron van inkomsten wordt gevonden om het gat te dichten. Vink wilde met de bijdrage naar eigen zeggen alleen maar helpen en geen politiek bedrijven: "Ik doe dit uit mijn hart, als vader. Ik sponsor als ondernemer wel vaker lokale initiatieven. Ik was het gezeur zat, die intocht moet gewoon geregeld zijn. Als ik geweten had wat het los zou maken had ik het wel anders gedaan", zei hij eerder.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.