Pastoor Hooglanderveen zegent auto's kerk- en vakantiegangers

© RTV Utrecht
HOOGLANDERVEEN - Met de wijwaterkwast in de hand loopt Pastoor Joachim Skiba vandaag langs tientallen geparkeerde auto's in Hooglanderveen. Hij sproeit er wat water overheen om de vakantiereizigers goed op weg te sturen: "Alle zegeningen zijn verbonden met de mens, zij zullen verantwoordelijk en met liefde voor hun medemensen de voertuigen gebruiken."
Het is niet gebruikelijk dat de pastoor van de St. Josephkerk in Hooglanderveen auto's zegent. Een van de kerkgangers leek het een goed idee om dat dit jaar wel te doen. "Ik wilde mijn geloofsgenoten graag met de zegen en bescherming van God op reis sturen", vertelt initiatiefnemer Henk van Hamersveld. "Ik denk dat ik toch veiliger en bewuster op reis ben en mij niet zo laat opjagen en opjutten, in de file bijvoorbeeld, door deze zegening."
Eén van de mensen die zijn auto laat inzegenen is Robbert Kok, een bezoeker van de kerk. Over ruim een week vertrekt hij met de auto naar Oost-Europa. Hij gelooft dat de inzegening de reis een stukje veiliger maakt. "Verklaren kan ik het niet, maar het voelt wel zo."
Hamersveld denkt dat de zegening vooral de zwarte zaterdagen dragelijk maakt. Dat zijn dagen waarop er veel verkeer en dus extreme drukte op de weg is. "Dit gaat mij helpen om kalm en rustig te blijven en naastenliefde na te volgen. En ik hoop ook dat de zegen verder rijkt dan dit kerkplein."
Voertuigenzegening in Hoogland
Pastoor zegent auto's in Hooglanderveen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.