RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Gekte op woningmarkt neemt af maar Utrechtse huizenprijzen stijgen nog wel het hardst

1/2
UTRECHT - De stijging van de huizenprijzen in de grote steden vlakt af, maar toch hebben huizenkopers in Utrecht pech: van de vier grote steden was de prijsstijging van woningen in de stad Utrecht het grootste. Een huis werd daar in een jaar tijd gemiddeld bijna 10 procent duurder. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

Er werd voor Utrechtse koopwoningen in het tweede kwartaal van dit jaar 9,7 procent meer betaald dan een jaar ervoor. Toch durft het CBS te zeggen dat het rustiger wordt op de woningmarkt. In Amsterdam was de stijging van de huizenprijzen bijna 7 procent: de geringste stijging in bijna vijf jaar. Wel werden in Amsterdam en Utrecht in de laatste drie maanden voor het eerst in tijden meer woningen verkocht dan een jaar geleden.

De cijfers van het CBS bevestigen eerdere berichten van de Nederlandse Vereniging voor Makelaars (NVM). Die meldde onlangs dat de makelaars de prijzen zagen dalen. De NVM wist dit eerder dan het CBS omdat de makelaars zich baseren op de prijzen op het moment van verkoop. Het CBS kijkt naar de bedragen in het Kadaster op het moment dat de notaris die na de verkoop laat inschrijven.

 Cijfers over stijging woningprijzen in tweede kwartaal 2019 Cijfers over stijging woningprijzen in tweede kwartaal 2019 | Foto: CBS


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -